Ki a tipikus akkumulátor-felhasználó és miért részesíti előnyben az egyszer használatos elemekkel szemben?

Az újratölthető elemek népszerűsége évről évre növekszik, és a felhasználók egyre inkább erre váltanak a hagyományos eldobható elemekről. Melyek a váltás leggyakoribb okai? A tölthető elemek hosszabb üzemidejüknek köszönhetően állnak nyerésre, valamint az általuk elérhető jelentős pénzbeli megtakarításnakNem elhanyagolható az ökológiai szempont sem. Az újratölthető elemek előállítása és többszöri felhasználása csupán a töredékével jár annak a környezetszennyezésnek, amit az eldobható elemek fogyasztása okoz. Ki az újratölthető elemek tipikus felhasználója? Ez, tekintettel sokoldalú használhatóságukra, nehéz kérdés. Ennek ellenére bemutatunk három tipikus felhasználót.

 

Katalin - háztartásbeli anyuka

Egy átlagos háztartásban évente akár 100 elemet elhasználnak. Hogyha Katalinhoz hasonlóan Ön is gyakran cserélgeti a gyerekjátékokban, bébiőrökben vagy fényképezőgépekben az elemeket, akkor az Ön számára is a tölthető elem jelenti a legjobb megoldást. Az akkumulátorok használatával elérhető éves megtakarítás több tízezer forintot is elérhet éves szinten. Otthoni használatra a ReCyko akkumulátorokat ajánljuk.

Péter - ezermester és informatika-rajongó

A tölthető elemek, amikor csak kell, mindig kéznél vannak. Nincs annál rosszabb, mintha az akkus szerszámban, egérben vagy billentyűzetben éppen akkor merül le az elem, amikor késő estig egy projekten dolgozunk. Ilyen helyzetben Péter előveheti az újratölthető akkumulátort és az akkutöltőt, és hamarosan már dolgozhat is tovább. Ilyen jellegű használatra a ReCyko vagy a ReCyko Pro Professional akkumulátorokat ajánljuk.

Zsanett - profi fényképész

Elkészíteni a fényképet a megfelelő pillanatban - ehhez tehetség kell, sebesség és felkészültség. A szupergyors válaszidejű GP ReCyko Pro Photo & Flash akkumulátor sorozat, amelyet Zsanett használ a vakuiban fényképezés során, a két említett jellemzőjével segíti őt ebben. Tehetségét a szüleitől örökölte.

Milyen eszközökben kerekednek felül a tölthető elemek az egyszer használatosak felett?

Az újratölthető elemek vásárlása és használata különösen közepes vagy magas áramfelvételű eszközökben történő rendszeres használat során térül meg, például játékok, elemlámpák, fejlámpák és fényképezők esetében. Az újratölthető elemek üzemideje akár a többszöröse is lehet az egyszer használatosokénak.

 

Milyen jellemzőkre figyeljünk a tölthető elemek vásárlása során?

Minden tölthető elemet három alapvető jellemző, illetve azok keveréke határoz meg, melyek közül sosem lehet mindhárom érték a legjobb egyidejűleg. 

  • Az akkumulátor kapacitása - az akkumulátor legfontosabb paramétere, amely az üzemidejével függ össze. Minél nagyobb a kapacitása, annál nagyobb engedményeket kell tenni a másik két jellemző esetében.
  • Energiatárolás- ez a paraméter azt adja meg, mennyi energiát találunk az akkumulátorban, ha egy adott ideig nem hasznájuk. Idővel minden elem magától elkezd lemerülni. 
  • Ciklusszám - ez a paraméter azt mutatja meg, hányszor lehet az akkumulátort újratölteni és lemeríteni az üzemidő/kapacitás számottevő csökkenése nélkül.

A ReCyko és ReCyko Pro Professional újratölthető sorozatú elemek paramétereinek összehasonlítása

A fenti ábráról egyértelműen megállapítható, hogy ha maximális kapacitású, vagyis üzemidejű akkumulátorra vágyom, akkor ReCyko elemeket kell választanom. Ha számomra a legfontosabb paraméter a ciklusok száma, vagyis a feltöltések száma, vagyis az akkumulátor élettartama, akkor a ReCyko Pro Professional. elemeket kell választanom. És hogy ne legyen ennyire egyszerű, a három paraméter mellett megjelenik egy negyedik is - az ár.

Az egyes GP akkumulátorokat milyen konkrét felhasználási célra ajánljuk? 

 

GP ReCyko sorozat

Az alacsony fogyasztású és rendszertelen vagy alkalmi használatú eszközökhöz optimális (pl. rádió, gyermekjátékok stb.)

GP ReCyko Pro Professional sorozat

Az alacsony fogyasztású és rendszertelen vagy alkalmi használatú eszközökhöz optimális (pl. rádió, gyermekjátékok stb.)

GP ReCyko Pro Photo & Flash sorozat

A nagy fogyasztású és rövid időközönként ismételt használatú készülékekbe optimális (pl. vakuk)